Kiinnostuitko?

 

Jos olet nuori,

voit pyytää päästä tyttö- tai poikaryhmään. Toinen vaihtoehto on, että sinut pyydetään mukaan ryhmään. Päätös osallistumisesta on kuitenkin sinun! Jos olet kiinnostunut ryhmistä, ota yhteyttä oman koulusi opinto-ohjaajaan, luokanvalvojaan tai rehtoriin. Ryhmiin haastatellaan nuoria yleensä loppukevään ja kesän aikana touko-elokuussa. Mukaan otetaan sellaisia tyttöjä ja poikia, jotka voisivat hyötyä ryhmämuotoisesta tuesta.


Jos olet opettaja tai rehtori,

ja koulullasi on tarvetta kasvuryhmille, kouluttajan voi pyytää käymään. Käynnit eivät maksa mitään, ja kouluttaja voi tulla käymään vaikka koulu olisi Helsingissä tai Kuopiossa. Kaikki käy koulua –hanke ja toimintamalli on levinnyt Helsingin lisäksi jo Tampereelle, Vantaalle ja Ouluun.

Jokainen koulu hankkii neuvottelemalla oman kaupungin muiden virastojen kanssa tarvittavat resurssit kasvuryhmiin. Ryhmiä ohjaa opettaja, nuoriso-ohjaaja ja mahdollisuuksien mukaan sosiaaliohjaaja. Uuden toimintamallin kehittäminen ja vakiinnuttaminen vaatii aikaa kasvuryhmiä vetäviltä ohjaajilta ja hankkeen ohjaukseen osallistuvilta muilta henkilöiltä.

Jos kiinnostuit ja haluat käynnistää hankkeen omassa yläkoulussasi, ota yhteyttä kouluttaja Paula Määttään puh. (09) 310 76564 email. paula.maatta@hel.fi. Kouluttajalta saat tukea ja neuvoja uuden hankkeen käynnistämiseen.